Homepage poradenstvi clanky odchov-telat-a-jalovic

JAK KRMIT JALOVICE LEVNĚJI

06.12.2007 Krmivo tvoří 60 ? 70% celkových nákladů na odchov jalovic. Farmáři a kooperátoři, kteří odchovávají mladý dobytek, však jen zřídka mají pod kontrolou náklady na jejich krmení.   


SPRÁVNÝ ODCHOV JALOVIC

06.12.2007 Pravděpodobně neexistuje nic kritičtějšího ve ?výrobě? špičkové krávy než způsob, jakým pečujete o jalovice. V tomto článku se blíže podíváme na několik systému odchovu jalovic. Holstein International se zeptal třech specialistů, všichni jsou za správný odchov velmi považováni, aby nám dovolili nahlédnout ?pod pokličku? jejich systému managementu odchovu jalovic.   


TELATA VERSUS PRŮJEM A PNEUMONIE

06.12.2007 Podle výsledků zdravotního monitorovacího systému v USA jsou nejčastějším důvodem úhynu telat průjmová onemocnění (52,5%) a pneumonie (21,3%) během prvních třech týdnů života. Pokud chcete snížit procento úhynu v této kategorii zvířat, zaměřte se zejména na tyto dva problémy.   


POSUĎTE SVŮJ ODCHOV JALOVIC

06.12.2007 Dobrý zdravotní stav a výživa je páteří kvalitního odchovu jalovic, které nemají problém s reprodukcí. Externista univerzity ve státě Illinois, MVDr. Dick Wallace, uvádí parametry odchovu, které vedou k telení jalovic do 24 měsíců věku.   


MŮŽEME KRMIT TELATA MLÉKEM JEN JEDNOU DENNĚ ?

08.11.2007 Na mléčných farmách je potřeba věnovat mnoho práce a času mléčným telatům. Ne všude si to ale mohou dovolit. Obvyklými důvody bývá právě nedostatek času, prostoje a disciplína. Farmáři doufají, že sníží tuto pracovní zátěž, pokud budou krmit telata mlékem jen jednou denně při zachování dobré úrovně odchovu telat. Ale pouze dobrý management může zajistit žádané výsledky.