Homepage poradenstvi clanky all 359-toystory-vstoupil-do-milionarskeho-klubu

17.05.2009

Toystory vstoupil do milionářského klubu


V dubnu se stal Jenny-Lou Mrshl TOYSTORY-ET milionářem , co se týká produkce inseminačních dávek. Oslavil tak nástup svých dcer z druhého nasazení, které právě po celém světě upevnily jeho plemenné hodnoty
Tento syn BW Marhalla dosáhl tohoto milníku v produkci při kontinuálním růstu svých plemenných hodnot. TOYSTORY nyní dosáhl +486 LNM při více jak 2100 dojících dcer ve více jak 500 stádech.
S téměř 500 hodnocenými dcerami vzrostl jeho typový index na +3,23 , index vemene na 3,22 a index končetin na 2,46. Dále mezi jeho přednosti patří produkce mléka na úrovni +720 kg ,1944 TPI , 6% obtížnost porodů a + 3,5 vlastní zabřezávání býka SCR.
Od svého vstupu na scénu v listopadu 2005 se TOYSTORY vypracoval opravdu na těžký kalibr. Jeho dcery jsou produkční krávy s výborným typem , které jsou tak pro chovatele velmi přitažlivé.
„Naše dcery TOYSTORYHO mají pěkná vemena s výborným předním a zadním upnutím. Je na nich vidět výrazná produkční síla, otevřená žebra a vynikající mléčný charakter , zejména je to patrné na hlavě a krku „, říká Bill Welcome z Welcome Stock Farm , Schuylerville ve státě NewYork.
Richard Dias z Dias and Dias Dairy v Kingsburgu v Kalifornii má také několik TOYSTORYHO dcer a říká“ Známkou každého dobrého býka jsou konsistentní dcery. TOYSTORY funguje dobře na všech typech krav.Mezi jeho dcerami v mém stádě nenajdete špatný kus. Všechny mají výborně kombinovaný typ a produkci.Jejich telení je bezproblémové.Po otelení mají všechny výborná vemena. Tento býk vykonal v mém stádě hodně dobré práce“.
TOYSTORYHO věhlas se rozšířil po celém světě. V roce 2008 byl vyhlášen v Jižní Africe jako“Nejpopulárnější býk“ díky největšímu počtu zaregistrovaných jalovic.
Rovněž v USA pokud ho srovnáme s ostatními populárními býky , tak v roce 2008 měl i tady nejvíce zaregistrovaných dcer.
Dosažení milionové produkce je historickým předělem i pro CRI. TOYSTORY je zatím třetím býkem této plemenářské firmy, který se může pochlubit dosažením produkce milionové pejety.Dalšími býky v této trojici,byl známý a vlivný býk Bell -REX a specialista na znaky zdraví a dlouhověkosti LYNCH.
Také v České republice se můžeme setkat s pěknými dcerkami tohoto býka, třeba v podniku ZERAS a.s. Radostín, nebo na Farmě Skalička , kde se tyto urostlé a dobře dojící krávy rozhodně neztratí.
Toystory se nadále těší dobrému zdraví a výborné produkci dávek. Popřejme mu tedy ještě hodně skvělých let života.

Ze zahraničních materiálů upravil: Ing. Lumír Dvorský